Om-os


Om Gladgris


Vi er 3. generation på gården som er fra 1930 .

Laust Lyngø som bor på ejendommen med sin familie er udannet landmand og landbrugstekniker i 1999.  og den daglige leder af bedriften.

Han er altid glad for en opringning og viser stolt sine dyr frem.


Gladgris er en mindre familiedrevet virksomhed som ligger i hjertet af Vendsyssel.

 

Vores idegrundlag er at levere mad oplevelser bl.a fra grise som har haft et fantastisk liv på frilandet. Dvs. at de er født og opvokset i det fri, med adgang til sølehuller, læ, skygge og rig plads at boltre sig på.


 Vi prøver så vidt muligt at lade naturen gå sin gang dvs. uden brug af unødig medicin og næseringe.

 

Vi forsøger at udnytte grisenes ressourcer til at gennemarbejde og gøde jorden således vi via. grisenes plads i sædskiftet kan dyrke en del af grisenes foder selv.

 

Endvidere er vi med i avls arbejdet af den Sortbroget landrace gris og har status som bevaringsbesætning.


Vi bruger gerne afgrøder og  ting fra naturen omkring os ;-)


Vi levere mad i hele Nordjylland, har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakt os på telefon 51532027 

Gode råvarer


Vi bestræber os på at producere noget lækker og velsmagende kød i særklasse og samtidigt give grisene det bedste liv.


Når et måltid sammensættes og smagssansen skal på opdagelse mener vi at det er essentielt at de forskellige råvarer er af bedste kvalitet og den gode samvittighed giver en ekstra nuance til smagsoplevelsen.


Derfor giver vi også kødet som er saftigt og har en lækker tekstur lov at modne.


Vi bestræber os på at yde vores kunder den bedste betjening og hjælper gerne. 


Velfærd

De dyr som skal slagtes bor her på gården og er dagligt i kontakt med os under fodring og når vi bevæger os rundt på gården.

 

Det er vigtig for os at de har et godt grisseliv og får rigeligt med motion og velvære så de får den allerbedste smag og kvalitet.

 

Der går imellem 8 og 12 måneder før grisene er klar til slagtning.

 

 

Smag er sammensat af mange tusinde faktorer og vi tror på at en af disse faktorer er "god samvittighed" når måltidet indtages.

bevaring


For at sikre overlevelsen af netop den gamle sortbroget landrace gris, mener vi at kendskabet til dens gode temprement og særdeles gode kødkvalitet skal udbredes.


Derfor er vi også blevet "bevarings besætning. Dette betyder at vi kan udvælge de bedste avlsdyr og sælge videre, for herigennem at sikre bevarelsen af generne og en stor biodiversitet,  samtidigt med vi producere super kød i Gourmet klasse.